Tannlegeskrekk – odontofobi

Askim Tannhelsesenter har lang erfaring med behandling av pasienter med tannlegeskrekk.

Vi gjør alt vi kan for at du skal føle deg helt trygg fra første stund. Når du ringer til oss vil du bli møtt av en hyggelig tannhelsesekretær som vil tilby deg en konsultasjon hos tannlege. Første møte kan, om du vil, bare være en samtale om dine problemer.
Du vil bli møtt med stor forståelse og sympati for din angst.

Vi har autorisasjon til å skrive ut beroligende tabletter du kan ta før tannlegebesøket. Vi gjør dette ofte for våre pasienter med tannlegeskrekk. Flere av våre pasienter sovner under behandlingen med beroligende tabletter. Vi kan også formidle time hos psykolog om du ønsker dette.

Husk vi har stort fokus på smertefri behandling.

Behandling av tannlegeskrekk i Østfold/Askim

Angst for tannbehandling (tannlegeskrekk) er ikke medfødt. Den oppstår gjerne tidlig i livet etter skremmende opplevelser som barn. Men den kan kureres dersom riktig individuelt opplegg/behandling tilpasses den enkelte pasient.
Askim Tannhelsesenter ser viktigheten av å sette opp god tid til pasienten. Vi ønsker at pasienten oppnår tillit til oss ved at vi viser stor forståelse for problemet med tannlegeskrekk. Du vil erfare at vi er svært tålmodige med deg, og vi vil ikke presse på med behandling før du selv ønsker å starte. Vi vil gi deg god informasjon om alle deler av behandlingen om du ønsker dette. Vi har erfart at god informasjon gir trygghet.

Vi prøver tidlig i prosessen å finne eksakt hva du er mest redd for. Det kan variere fra pasient til pasient. Angsten kan ligge i frykten for smerter, sprøyter, lyder eller det å få kjeft av tannlegen fordi man har unnlatt å gå til kontroll på mange år. Noen pasienter får en følelse av klaustrofobi når de sitter i stolen. Vi pleier å si til pasienten at de er her frivillig, og at de kan avslutte besøket når de selv ønsker. Vi støtter dere uansett!

Dette er viktige dimensjoner i behandlingen av tannbehandlingsangst. Vi samler dette med ett begrep som vi alle arbeider etter;
“Pasienten i sentrum – fokus på smertefri behandling. Vi er til for deg!”

Ta kontakt med oss når det passer for deg.